Annons
Personliga tränaren
9 december 2009

Hur ofta kan man träna?

Fråga:

Jag har ganska bra kondition och tycker om att konditionsträna. Men är det bra att köra 4–5 pass i veckan, flera dagar direkt efter varandra?

Svar:

Ja, du kan konditionsträna 4–5 gånger i veckan och då kommer ju några pass direkt efter varandra. Det viktiga är att du varierar konditionsträningen så att du inte exempelvis springer fem dagar i rad, under lång tid. Då ökar risken för monoton träning som leder till överansträngning.

Växla gärna mellan olika motionsformer. Känner du dig sliten och trött efter flera pass, växla då till endast ett styrkepass och ta det lugnare den dagen. Tänk på att du tränar för resten av ditt liv. Det är inte bara i någon vecka eller månad du ska hålla.

  • http://Sabinabergstedt.blogg.se Sabina

    Superbra inlägg! Om man tränar i grupp, typ spinning, aerobics och dyl, kan man då träna ca 4-5 ggr/ vecka eller är det för mycket?
    Mvh sabina

  • http://styrketraningsprogram.weebly.com/ Martin

    Hur mycket man kan träna beror även lite på vilken nivå man tränar på, det står rätt intressant om både mängd löpning och styrketräning för att nå sina resultat på http://styrketraningsprogram.weebly.com/hur-mycket-ska-man-traumlna.html

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar