Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Får inte bort rumpan!

3 maj 2010

Varför blir min stjärt och lår inte mindre trots att jag konditionsträning, styrketränar och ligger i. Fettet vill liksom inte försvinna. Eller är det bara att ha tålamod?

Hej!
Ja, fettet omsätts olika snabbt i kroppen beroende på var det sitter. I buken omsätts det snabbt. Det är även därför som fett lagras runt de inre organen vid stress. Där är fettet lätt att få tag i och lätt att omsätta. Fast det är också det mest hälsovådliga fettet.

Annons

Fett i lår och rumpa omsätts inte alls lika snabbt. Här kan det vara svårt att bli av med det. Så det gäller, precis som du säger, att ha tålamod. Tänk på hur lång tid det har tagit att bygga upp depåerna. Ge det därför även tid att försvinna. Så gå ned till din trivselvikt som du håller. Då fördelas fettdepåerna om sig i kroppen så att även fettet i lår och rumpa flyttas bort.

Det du kan trösta dig med är att det här fettet inte alls är lika hälsofarligt som det inre bukfettet. Inte därmed sagt att det är roligare att bära på det…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar