Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

17 kilo och snömodd

22 mars 2011

Förkylningar. Just nu verkar det vara otroligt många förkylningar i omlopp. I alla fall i skolor och dagis. Och när de små är sjuka så smittas alla, oavsett man  har egna småbarn eller inte. Alltid ärdet någon mamma eller pappa som bjussar med sig av virusar och bakterier på buss, jobb, café eller affär.

Annons

Idag var min minsta sjuk. Igen. Fast vi har klarat oss fantastiskt bra sedan i somras. Men nu har två omgångar löst av varandra tätt. Såvi var hemma idag. Och mitt planerade träningspass på klubben under lunchen uteblev. I stället fick jag med mig sonen ut på en springtur. Ja, alltså jag sprang och han satt i vagnen. Och somnade så gott efter en stund.

Springa med vagn! Han är ju snart 6 år! Hur mycket väger han, 20 kilo eller? (Svaret är 17 kg). Det är ju hur tungt som helst! I snömodden! Att du orkar.. Men jag ser det annorlunda. Det är ju en fantastisk fördel att emellanåt få lite extrakilon att jobba med på löpturen. De där extra kilona gör löpningen lite mer ansträngande. Perfekt! Jag är ju ute för att motionera. Och när kilona dessutom sitter på min son och vi får en trevlig stund tillsammans, ja då är det ännu bättre.

Att det är moddigt – fast nu har ju faktiskt det mesta smält undan, det var mycket tyngre i helgen när jagvar ute med vagnen – är ju också bara bra. Det blir tyngre, jag får annorlunda träning mot på sommaren och träningen blir mer effektiv. Det är ju bara att anpassa farten till belastningen. Jag är ingen sån där tekniknörd som blint stirrar på kilometertider och sånt utan jag springer för att det är skönt och i olika tempon som belastar kroppen på skilda sätt. Och när jag har en tung vagn att putta och det är mycket snömodd, då tar det lite längre tid. Men jag får RIKTIGT bra träning!

Så gilla läget. Ta träningen för vad den är, just den dagen och stunden. Du är ju ute för att motionera och arbeta med musklerna. Perfekt, då om belastningen varierar lite.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar