Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur långt på ett spinningpass?

11 maj 2011

Hejsan!
Jag undrar om Du har en uppfattning om hur många mil man färdas under ett spinningpass. Givetvis beror detta på tempo, intensitet osv men det finns kanske möjlighet att räkna ut ett medelvärde. Jag tränar allsidigt 3-4 gånger i veckan med b.la jympa, styrketräning, In door walking, bosu, zumba, simning, vattenjympa och så även då spinning. Jag tränar med Friskis och Svettis och har även ställt frågan till två ledare där men de hade ingen aning. Jag betraktar mig som en ganska vältränad motionär med normalvikt är kvinna och 58 år. Det skulle var kul om Du kunde ge mig ett svar.

Annons

Vänliga hälsningar Agneta

Hej!
Tack för din fråga! Du har verkligen en blandad och allsidig träningsuppläggning. Skoj!

Jag har frågat runt i bland mina kollegor och har fått olika svar. Genomsnittet kan vara 12-13 km per halvtimme under ett medelpass och för en spinnare som är relativt van. Andra säger 25-35 km per timme.

Precis som du säger så beror det på hur hårt du cyklar, trampfrekvens, motstånd och liknande men där har du ett generellt värde. Hoppas det ger dig en ledtråd.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar