Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

800 kilo småsten flyttade

4 juli 2011

Igår förflyttade jag 800 kilo småsten. Utan någon som helst träningsvärk idag. Och nej, jag använde inte någon maskin eller lät någon annan göra jobbet :-).

Jag håller på att göra om ett tråkigt norr-läge på tomten där inget växer till en cykelplats med fina stenar. Det resulterade i att en säck med 800 kilo småsten kom transporterades till mig i lördags. Och igår såg jag till att få stenarna till rätta platsen. Tillsammans med mina pigga och arbetsvilliga barn på 6 och 8 år. De var med hela tiden och släta och jämnade ut stenarna när de väl var på den rätta platsen. Så underbart hjälpsamma och glada att få jobba med kroppen. Härligt! Bara att njuta och ta emot så länge det varar. Mycket möjligt det ändrar sig i takt med att åren går…

Annons

Så jag skottade och skyfflade, lyft med rotation in i en skottkärra, köra iväg och sen dumpa. Riktigt skönt kroppsarbete. Det är ju för det här som jag tränar! För att kunna använda min kropp praktiskt i vardagen till allt som behövs. Och det härligaste av allt är att träningen verkligen fungarar. Inte en tillstymmelse till träningsvärk! Fantastiskt. Jag blir lika glad och fascinerad varje gång jag tänker på kroppen och på hur väl den fungerar.

Så min fråga till dig är vad du vill använda din kropp till. Det kan vara att orka gå till affären och handla själv. Eller att springa ett motionslopp. Det ligger ingen värdering i målet, om det är bra eller dåligt. Välj ett mål som passar dig och som är realistiskt. Sen är frågan hur du motionerar och rör på dig för att nå det målet. Stödjer dina aktiviteter dig, eller stjälper de dig.

Jag känner mig stark, energifylld och frisk i kroppen. En härlig känsla!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar