Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Åh nej, inte regn…

31 augusti 2012

Ok, jag måste erkänna det. Jag hade INGEN lust att springa i dag. Det hällregnade mest hela dagen i dag här i Stockholm och jag hade en administrativ dag framför datorn. Utanför fönstret såg det ut som om någon tömde en hink med vatten. Vattnet formligen rann rakt ned från himlen. Timme ut och timme in. Och jag hade planerat ett litet längre löppass idag. Suck.

Annons

Och lusten fanns bara inte där.Huuu. Ville inte ut i det blöta höstregnet. Trots att jag motionerat hela mitt liv. Trots att jag alltid säger att det finns inget dåligt väder. Trots att jag vet hur skönt det är efteråt.

Dagen gick. Men sen 1,5 timmar innan jag skulle hämta barnen insåg jag att det kommer inte att varken sluta regna eller regna mindre. Och att min kropp LÄNGTADE efter löpningen. Det var någon dag sedan jag fick springa mig ordentligt trött. Jag har tränat annat men inget längre löppass på någon dag. Och det längtade jag efter. Den där skönt trötta känslan i hela kroppen.

Så på med bra kläder och skor och ut i regnet. En keps är räddningen så att linserna inte flyter ut när regnet häller ner. Och Goretex löparskor är en väl värd investering.

Åh så skönt! Och efter några kilometer slutade hällregnet och det blev mer ”blomspruta”. Rundan blev inte så lång som jag tänkt mig eftersom jag satt hemma först och ”mesade” innan jag till slut tog mig samman. Men den blev i alla fall 12 km i snabbare tempo.

Kanske det kan trösta dig, som är en nybliven motionär, att även vi som har motionerat hela livet också drabbas av känslan att inte vilja ge sig ut. Men som sagt: modifiera träningen då så att du i alla fall gör något. Själv tog jag en kortare runda mot vad jag hade tänkt. Men jag motionerade i alla fall. Och efteråt är det ju såååå sköööönt!

Skön fredag alla!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar