Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Alla hjärtans dag

14 februari 2012

Ja, då är det alla hjärtans dag idag! Mysigt!

Själv är jag på resande fot, befinner mig just nu i Uddevalla där jag har föreläsningar på olika platser i temat ”Ta hand om din kropp, var ska du annars bo?”. Innehållet är från min senaste bok ”Kom i form”. Igår var jag i Henån på Orust och i kväll väntar Stenungssunds Kulturhus. Skoj!

Annons

Så jag har skickat hjärtliga hälsningar till mina kära där hemma på annat sätt. Hade förberett en liten överraskning till dem innan, som de fick leta upp nu på morgonen. Det går ju att skicka kärlek även på distans. Och jag älskar att ge – och få – små överraskningar.

Till mig själv gav jag en skön sovmorgon. Mina barn är av det morgonpigga slaget – framför allt 6-åringen. Så en skön sovmorgon var underbart! Sedan en god hotellfrukost med bra livsmedel. Mmmmm. Och så en kopp kaffe och morgontidningen. Att läsa ostörd! Yes! Att vara småbarnsförälder har sina klara fördela. Som att man uppskattar livets enkelheter mycket mer. Som att läsa morgontidningen hur länge man vill utan att bli störd. Fast sen kanske man ändå bara läser i 10 minuter. Men ändå. Att kunna välja…

Nu blir det ett skönt träningspass. Tänkte prova Sportlife här i Uddevalla. Jag ger mig skön  muskelträning idag. Skulle allra helst vilja sticka ut och springa ett riktigt långlopp på 30 km men jag drar fortfarande på en förkylning som inte riktigt har gett med sig så långpass får vänta. Men ett härligt styrketräningspass blir det. Lite lugnare, på ”rätt” nivå.

Vad ger du dig själv idag? Vad ger du ditt eget hjärta? Din egen kropp?

Mitt råd är att ge dig själv något du mår bra av idag. Och resten av livet. Sedan kan man så klart ÄVEN ge sig själv en speciell måltid eller ett glas gott vin eller något man njuter av lite extra. Varför göra antingen, eller? När du kan göra båda.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar