Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Allt för hälsan har startat

7 november 2014

Hälsomässan Allt för hälsan startade i går på Stockholmsmässan i Älvsjö. I dag var jag där och strosade runt, tittade på montrar, hälsade på bekanta, träffade kollegor och minglade runt. Dessutom hade jag en föreläsning om vad som händer i kroppen under graviditeten och efter förlossningen.

Annons

Mässan var relativt välbesökt idag. Imorgon väntas den största folktillströmningen. Själv är jag där på söndag igen. Klockan 13.00 har jag samma föreläsning.

IMG_7927.JPG

Jag blev riktigt glad när jag gick runt där på mässan. En relativt stor del av mässan detta år tillägnas träningsutrusning och träning. Riktigt skoj! Något år har det varit stort fokus på kläder, bars och främst yoga som träning, men i år är det blandad kompott av träning. Nordic Gym har en stor monter med en massa rolig och bra utrustning, och de visar upp sitt UX (you cross), som du kan prova.

IMG_7921.JPG

De har även riktigt bra löparclinics på en scen där de tydligt visar skillnade på olika löpsteg, visar bra löparövningar och pratar teknik. Otroligt skoj att se ett såna proffs in action. Väl värt att vänta på om du är på mässan.

 

Även Crossfit Vasa har en stor monter med en massa utrustning som du kan testa – eller titta på aktiviteter.

IMG_7929.JPG

På mässan träffade jag även Johan Stegfors som har två av mina favoritmärken: Flipbelt liksom X-Kross sportglasögon. I Flipbelts monter rådde febril verksamhet. Skoj! Och självklart – bra saker vill många ta del av.

Det fanns även många utställare med smakprover och annat. Mer rapport kommer på söndag efter nästa besök på plats.

 
Sen blev jag stoppad några gånger när jag o min kollega Anna Landaeus gick runt omkring på mässan nedväta MammaMage tröjor. Bland annat stoppade den här kvinnan oss och frågade om jag inte kunde hjälpa henne med att kolla hennes diastas.

IMG_7933-0.JPG

Hon var otroligt trevlig o ödmjuk. Så klart vill jag hjälpa henne (och tiden fanns). Hon kände igen mig från min app MammaMage som hon kört, men hon undrade om hon verkligen fått ihop sin diastas så bra som hon trodde. Så mellan montrar och rollups lade hon sig på cementgolvet o jag kollade. Och visst hade hon riktigt bra kontroll på magen. Och nästan ingen diastas alls. Från rejält djup – enligt henne själv- och några fingrar bred till en liten liten skåra. Så skoj att höra och se.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar