Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Än slank hon hit…

18 februari 2010

Näe, nu är det så moddigt och snöigt att jag inte kan gå ut och springa/promenera. Jag kan ju inte hålla samma takt som vanligt. Och så åker man ju ett steg bak efter två steg fram. Näe, motionen får vänta tills det är mindre snö.

Annons

PH02973J

Det säger motionärer ofta till mig. Jag svarar: tänk tvärt om! Det är ju perfekt att du glider bakåt. Du får ju EXTRA motion då! För det är väl därför du motionerar? För att få rörelse, låta musklerna och andningen jobba? Inte för att prestera topptider eller slå grannen i genomsnittstid under ett år.

Ju mer modd desto bättre! Då får ännu fler muskler arbeta för att få fram dig. Att tempot sänks, det gör ju ingenting! Motionera så det känns lätt ansträngande eller ansträngande – då får du bättre kondis oavsett hur snabbt du rör dig. Och att gå i djup snö ökar kaloriförbrukningen med upp till 3 gånger jämfört med en vanlig promenad. Bra dubbar under skorna kan vara bra att ha för att känna sig säker på isigt underlag. Eller gåstavar.

Du som har ledproblem eller känner dig lite ostadig på benen kan med fördel stavgå, och då använda stavarna även till stöttning. Det kan kännas extra tryggt. Och som sagt: dubbar både fram och bak under skorna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar