Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Anmäld till lopp 2014

28 september 2013

Okej, jag kan ju bara inte låta bli. Nu har jag anmält mig till några lopp under 2014. Trots att EKGmätningen pågår som bäst. Men jag tror ändå att mitt hjärta mår fint, trots extraslag under våren. Och skulle det vara något problem så får jag väl strunta i loppen. Men jag vill ha chansen att ställa upp – så inte platserna tar slut.

Annons

De lopp jag har anmält mig till är CykelVasan 90 km. Det loppet släpptes i söndags kl 9.00 och startplatserna tog slut på under4 minuter! Mindre än fyra minuter! Galet! Men jag fick en plats. Det blir spännande – jag som inte ens ser mig själv som en cyklist. Och som drar mig för att cykla som motionsform. Nu ska jag sitta på en sadel i 4-5 timmar beroende på hur det går. Ha, ha, haaa. Ja, man ska ju utmana sig själv. Det här loppet gör att jag nu får se till att cykla mer regelbundet som motionsform. Bra morot!
Det jag bävar för mest på CykelVasan är nog punkteringar – så det får jag väl också börja träna på… suck.

Foto från www.vasaloppet.se

I dag anmälde jag mig till Stockholm Marathon. Tjohoo! Det blir skoj! Löpningen ligger ju lite närmare min vanliga träning och det blir skoj att genomföra ett första helt officiellt marathon. Jag har sprungit distansen själv när jag var yngre men aldrig i ett officiellt lopp. Förra sommaren sprang jag ju Jubileumsmarathon men valde på ”bara” 40 km eftersom jag fick ont i ena vaden redan efter 18 km.
Anledningen till vadkänslan var att jag 14 dagar innan maran hade genomfört Åre Extreme och inte var helt återhämtad i kroppen – fast jag kände mig bra. Men jag tog mig runt 40 km, men att pressa in ytterligare 2 km kändes onödigt i min smärtande vad.

Så sommaren 2014 genomför jag förhoppningsvis mitt första hela marathon!

Nu återstår bara en anmälan till Åre Extreme för mig inför nästa sommar. Funderar på att välja solo dam den här gången- meeen är liiiite mesig när det gäller forspaddlingen. Fast forspaddling gått bra hittills. Men vi får väl se. Rädslor är till för att övervinnas – bara de är på ”lagom” nivå. Och det är forspaddling för mig. Så vi får se. Fast först vill jag ha svar på mitt EKG inför denna tävling eftersom den är så pass lång och tuff.

Skön helg! Nu längtar jag till 2014.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar