Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Antal steg per kilometer

9 februari 2010

Har en stegräknare som pepp men vissa dagar glömmer jag den. Undrar därför om det finns en generell regel för hur många steg som är en kilometer.

42-15641466

Hej!
Vad bra att du har en stegräknare och att du försöker få den med dig varje dag. Den är perfekt för att mäta vardagsmotionen och för att tydligt se hur mycket man rör på sig.

Generellt tar man mellan 1200-1600 steg per kilometer. Att det skiljer sig så mycket beror på hur långa steg du tar. En som tar korta steg hinner med fler steg per kilometer än den som älgar fram.

De siffror jag anger här är för en person som tar cirka 80 cm långa steg och en som tar cirka 60 cm långa steg.  För att få så exakt stegantal som möjligt är det så klart allra enklast om stegräknaren sitter på kroppen, i stället för ligger hemma och vilar.

Annons

Lycka till med stegen!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar