Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Är mitt veckoupplägg bra?

18 november 2013

Hej!
Jag undrar lite om träningsupplägget jag har nu och hur jag kan effektivisera det. Jag tränar styrketräning 1-2 ggr i veckan. Utöver det går jag på mkt pass. Det blir ofta två pass efter varandra t ex spinning och sedan bodybalance eller kanske zumba och efteråt shbam. Jag ser till att ha 1-2 vilodagar i veckan. Är detta ett bra upplägg eller ska jag ändra något? Tränar mest för att må bra men även att minska fettprocenten! Är 25 år och väger 72 kg.
Med vänlig hälsning, tjej1988
Hej!
Eftersom du vill komma allmänt i form så ser det ut som ett bra och varierat träningsupplägg. Perfekt att du är noggrann med att ha vilodagar också.

Annons

Du skriver inte hur lång du är eller om du har gjort en mätning av din kroppssammansättning (fettprocent). För att gå ned i vikt bör du även se till att äta sund mat i regelbundna måltider – och däremellan undvika småätande.

För att gå ned i fettprocent är just styrketräning bra, i kombination med kondition.

Gillar du ditt träningsupplägg och tycker träningen är skoj så är det kanon. Fortsätt. Känner du att du vill uppnå något speciellt mål eller exempelvis få bättre kondition så kan man träningen ändras lite, men med dina mål nu att må bra så ser det bra ut.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar