Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Arbeta som personlig tränare

12 augusti 2012

Hej!
Jag har ett stort projekt jag ska göra och har nämligen tänkt att vara personlig tränare för ett halvår och köra järnet ur en kille på 20 år vars dröm är att snabbt få synliga muskler osv. Så nu är frågan/frågorna… om du har några små tips till mig… som ska peppa och vara drivkraften så att detta går rätt väg. Förslag på hur man ”blir” en god personlig tränare. Vad man ska tänka på förutom all träning, för det är ju bara ett jobb i sig att försöka hjälpa till på vägen också!! Tusen tack på förhand!!
Mvh Emma

Annons

Hej Emma!
Det låter som ett roligt projekt att hjälpa killen till sin drömkropp och drömform. Jag själv arbetar som personlig tränare och har många kunder som jag hjälper på olika sätt.

Eftersom du ska arbeta som personlig tränare under 6 månader och träna en kille så pass hårt- som det låter som att du planerar – så måste du så klart planera hans träning noggrant för att inte köra för hårt eller för ensidigt så han skadar sig. Jag förutsätter att du har en utbildning i grunden som tränare eller personlig tränare så du planerar på bästa sätt för att hjälpa honom. Annars kan man lätt stjälpa den andra i stället.

Vid den utbildningen bör ni ha gått igenom en hel del kring ledarskap och coachning som du kan använda.

Om du känner att du behöver komplettera dina coachingkvaliteter så finns det många bra kurser hos SAFE och TheAcademy.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar