Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Äta vad som helst efter träningen?

22 mars 2010

Stämmer det att man kan äta choklad och vad som helst direkt efter träningen? Det sägs att förbränningen då är så hög att kroppen inte tar upp några sötsaker.

Nej, allt du äter hamnar på pluskontot för dagen, oavsett tidpunkt. Efter ett träningspass ligger blodsockret på lägre nivå än vanligt och energidepåerna kan vara tömda. Dessutom är kroppen inställd på att fylla på musklerna och reparera dem, så det du äter kan man säga går direkt ut till musklerna.

Annons

Ät gärna något direkt efter träningen, till exempel en mogen frukt med ett glas mjölk eller yoghurt, då hjälper du kroppen att få upp blodsockret till normal nivå samtidigt som du tillför viktiga vitaminer och mineraler, liksom proteiner. Godis och bakelser ger däremot  många kalorier samtidigt som de påverkar blodsockret, och dessutom innehåller de dåligt med vitaminer och mineraler. Ett mindre bra val alltså.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar