Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Att äta under loppet

29 juni 2014

Under Åre Extreme gäller det att få energi under loppet för att orka genomföra det utan att få ”soppatorsk”.
Själv har jag riktigt svårt att äta när jag tränar mig. Så för min del blir det mest energi i flytande form.

Annons

Till paddlingen tejpade jag fast en camelback (vätskepåse med en slang som man dricker ur) på min flytväst. Att ha en vattenflaska lös i kajaken är dels svårt att få tag på och dels kan den ramla bort om man välter. I vätskepåsen hade jag en blandning av elektrolyter och snabba kolhydrater.

Jag använder Herbalife 24 produkter. Då blandar jag H3Opro med Prolong i lika delar som jag dricker. Prolong är kolhydrater (och lite annat så klart) men att bara dricka den blir för sött för mig. H3O är elektrolyter, vitaminer och aminosyror och smakar friskt citrus. Kombinationen av dem blir perfekt för mig och min mage gillar den också – en viktig detalj för att slippa sitta i granriset under loppet. Det var denna blandning jag hade i min camelback under hela loppet.

Utöver drickan hade jag till alla delar påsar med bitar av Flapjack (som hårdpackad sockerkaka) och Paleo Crunch (bar med finhackade nötter, frön och frukter).

Under paddlingen hade jag tänkt äta på Åre Sjö, men med den vinden blev det inget ätbart alls. På väg till bytet försökte jag äta en bit av vardera bar men fick inte ned något när jag joggade. Jag tuggade och tuggade men bitarna växte i munnen, så jag spottade ut dem.

Inte heller under berget eller cyklingen lyckades jag få i mig nåt ätbart. Vid bytena blev det en liten bit banan. Och på cyklingen lyckades jag trycka in en gel. Men resten var flytande energi.

På cykeln hade jag två flaskor med vatten. Att vatten kan smaka så gott! Efter all energidryck var vattnet belöningen.

Men energin räckte och det gick åt knappt 1,5 liter dryck per del. Kanonbra.

Andra personer kan äta under tiden de tränar vilket nog är en fördel. För min del blir jag illamående när något i fast form kommer in i munnen. Så jag får inte ned en bit. Inte ens nötcreme funkar – och då är det illa.
För mig gäller det att hitta drickbar energi, vilket jag lyckats bra med. Vilket märke du väljer på energidryck beror mycket på smak och vad din mage gillar. För mig funkar Herbalife 24 kanon. Gott, ger energi och magen mår bra.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar