Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Att det ska vara så svårt

14 januari 2015

Brukar du också tycka att det tar emot lite när du ska göra något nytt? Man drar liksom ut på tiden med att boka den där naprapatbehandlingen, gå första gången till nya gymmet, prova nytt bad. Vi är vanedjur. Eller jag är det i alla fall i högsta grad.

Annons

Jag har nu under någon vecka tänkt att jag ska boka tid till David Felhändler, sjukgymnast, för att gå igenom min kropp lite allmänt. David jobbade tidigare på Access Rehab där jag också har min mottagning, men nu under julen har David flyttat till egna lokaler lite längre bort. Löparkauten heter hans nya egna klinik (men även icke-löpare är välkomna och kan absolut bli hjälpta av David). Och då tar det plötsligt emot att boka in tid.

 

IMG_8461-0.PNG

Här är dörren dit jag ska gå!

Visst har det varit extra enkelt att få hjälp av honom när jag ändå varit på Access, men det är inte alls långt bort till honom nu heller på Dalagatan 23. Meeeen det är nytt. Och då blir det liksom lite motstånd.

Brukar du känna likadant om du ska gå till ett nytt ställe – som att prova en ny träningsanläggning eller ny simhall? Det här kan vara ett stort hinder till att komma igång med träning. Motståndet mot att gå till en ny miljö, som gym, kan göra att man aldrig kommer iväg.

För att övervinna det:
* gå förbi träningsanläggningen först en gång utan att du ska träna, och se hur allt ser ut, var omklädningsrum ligger, var den träningsutrustning som du har tänkt använda finns.
* boka en tid och se till att komma iväg. Just do it!
* gå tillsammans med en kompis. Om hon/han är van vid stället är det toppen. Men det går ofta lika bra med en annan rookie som du själv. Då kan man känna sig ovana tillsammans.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar