Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Att göra det man inte gör

6 juli 2014

Den här veckan har det varit lugnare här på min sida, som du märkt. Jag har haft en vecka i lugn och stillhet med mycket fokus på återhämtning och att vända mig inåt.

Yoga, meditation och personlig utveckling har stått på dagordningen.

Annons

Ofta kan vi köra in i våra gamla vanliga spår och göra sim vi alltid gjort. Den som tränar mycket fortsätter att träna mycket och på samma sätt. Den som är inaktiv fortsätter med det. Prova att lägga till det som du inte gör i vanliga fall! Sommar, kanske semester, och lägre tryck är normalt är perfekta tillfällen för att göra något litet ovant.

– byt ut något löp- eller styrkepass i veckan mot yoga, meditation eller långsamma rörelser om du tränar mycket
– börja promenera, jogga eller cykla några gånger i veckan om du är inaktiv idag.
– testa en ny motionsform som tillför en ny kvalitet: kanske simma, dansa, gå/springa i terräng, korta HIT pass, fotboll med barnen eller kompisarna… Utmana sinnena med nya kvaliteter.

Själv ska jag lägga in mer vila i mitt schema och mer yoga.
Det gäller att träna bra när man väl tränar och vila bra när man väl vilar. Inte mixtra ihop dem så man mest hela tiden tränar med låg kvalitet. Då når man ingenstans och man kör slut på sig själv.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar