Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Att göra det man inte tidigare vågat

14 september 2014

Under dagarna här i Halmstad var jag och barnen på badet i Halmstad Arena. Rutschkanor och virvlar kan sammanfatta äventyrsbadet. Riktigt skoj! Och så hopptorn och trampolin.

Trampolin är något jag alltid velat testa men aldrig vågat. 46 år och aldrig hoppat trampolin. När jaghar barn vågade jag inte. Jag tyckte det verkade läskigt. Som barn var jag rätt rädd, osäker och rejält blyg.

Annons

Sen när jag var ung vågade jag inte prova av rädsla att göra fel/ hoppa fel så att andra skulle se att jag inte kunde.

Tänk att rädsla för vad andra tänker kan hindra en i så många år.

Mina killar rusade till trampolinen, skuttade på den och PLUMS i vattnet, så enkelt, så jag låtsades att jag aldrig gjort något annat: ut på trampolinen, svikta några gånger och så ”ljushopp” i. Gick ju hur bra som helst!

När jag efter första hoppet berättade att det var mitt luvs första hopp så trodde de nästan inte på mig. Så vi pratade lite om det här med att våga prova nya saker och att se att man kan lära sig nytt.

Folk som träffar mig nu i vuxen ålder tror sällan att jag varit så rädd av mig. Eller att jag fortfarande är rädd av vissa situationer.
Men det är nog därför jag håller på med downhill MTB, forspaddling och annat. För att flytta mina gränser framåt och väga utmana mig själv.

Så nu har jag erövrat ytterligare ett område: att hoppa trampolin. Superskoj! Det ska inte gå 46 år till nästa gång.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar