Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Att träna med barnen

5 juli 2013

Jag pratar ofta med andra föräldrar om det här med att motionera och att få sina barn att gilla motion. Och hur man får dem att börja motionera.

På den här frågan finns det så klart inga enkla svar. En viktig faktor är så klart vad kompisarna gör. Har man kompisar som tränar så blir det lätt att man vill träna något själv också. Precis på samma sätt som om man som vuxen har vänner som motionerar.
Och på samma sätt så påverkar vi föräldrar våra barn också. Det går knappast att sitta i soffan själv och kräva att barnen ska vara ute och röra på sig.

Annons

Ett sätt som många föräldrar provar är att motionera tillsammans med sina barn. Det blir en stunds umgänge samtidigt som man gör något bra tillsammans. Och alla vinner på motionen. Det kan vara att promenera tillsammans, cykla, springa, spela fotboll… Vissa går medan barnen cyklar. Andra springer när barnen cyklar. Eller så gör både barn och vuxna samma sak.

Själv springer jag med min 10-åring en gång i veckan, cirka 3 kilometer. Och då cyklar 8 åringen, vilket funkar fint. Det är lugnt tempo som 10-åringen bestämmer. Eller rättare sagt är jag nog farthållare för att få tempot att vara så pass lugnt att han orkar hela rundan utan att stanna (vilket han vill). Annars har han lätt att rusa iväg i snabba rusher de första meterna.

Sen brukar barnen ofta hänga med mig när jag kör styrketräning här hemma. Det är mycket träning med egen kropp och med gummiband, och eftersom jag har gummiband i många olika hårdhetsgrader så hittar alla något som man gillar.

Outfit från Casall och Salomon

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar