Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Backintervaller och snowboard

28 februari 2015

Snö, blåst, skidor. Och så skid VM så här mitt på dagen. Så ser även den här dagen ut. I dag var det dags för min 10 åring att testa snowboard. Otroligt skoj att se. Och så härlig inställning: det här blir skoj, det är enkelt.

Annons

 

Själv fick jag lite backintervaller i benen när jag sprang uppför barnbacken vid sidan av släpliften med honom.

 

  • Han var fantastiskt duktig på att hitta känslan på brädan i de flacka partierna – och att åka knapplift.
    Jag vet när jag själv började med bräda så var den största utmaningen att åka på flacka partier och att ta mig uppför släpliftar. Jag behövde lite backar och lutning för att få till åkningen.

    För min del blev det en del bräda också – de första åken på cirka 15 år. Otroligt skoj att testa igen. Och så skönt att tekniken fanns kvar. Men det är ju som att lära sig cykla – när man väl kan det så sitter det där.

    När jag själv testade snowboard själv för första gången så var det med en tjejkompis i Hemsedal. Vi hade ingen aning om teknik eller hur man skulle göra. Inte ens vilken fot man skulle stå fram med. Men vi hyrde prylar och tog en sittlift upp – som så klart gick högst upp på fjället. Där tog vi på oss brädorna och försökte åka – förhoppningsvis med rätt fot först. Fast vi ramlade och ramlade och ramlade. Till slut frågade vi några unga som åkte förbi oss hur man skulle göra och tänka – för att få ett hum. Då gick det lite bättre. Men det tog nog 1,5 timmar för oss att ta oss ner. Och jag hade rejält ont i knän och rumpa (efter alla fall), ha ha ha…
    Sista åken i backarna i dag. I kväll styr vi kosan hemåt för att förhoppningsvis slippa det värsta trafikkaoset i morgon. Skid VM slutar ju i Falun, det går något lopp i Vasaloppsspåren så stora vägen stängs mellan kl 05.00-09.00. Och så ska alla Stockholmare hem från sportlovet. Och snöfall på det. Kaos med andra ord. Hoppas vi slipper lite av detta i dag.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar