Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bästa jobbet

19 mars 2013

Vad jag älskar mitt jobb! Jag älskar att träffa människor. Älskar att hjälpa människor att må bättre, att hitta bättre balans bland musklerna för att slippa ha ont, hjälpa till att med enkla medel höja prestationen markant. Jag älskar att föreläsa och dela med mig av tankar och frågeställningar kring livet, hälsa, vad som är viktigt och hur vi prioriterar oss själva. Och jag älskar att skriva om dessa ämnen och nå ännu flera. Jag har helt enkelt världens bästa jobb (för mig). För jag får göra allt det här.

Annons

Som en träningskund som jag har som i går upplevde första dagen utan smärta sedan han fick diskbråck för 8 månader sedan. Så underbart! Eller en annan som åter kan springa, cykla och simma (japp, en ”galen” triatlet) utan att känna av ryggen (även han diskbråck under sommaren) och utan att behöva slå sig framåt. Nu finns plötsligt flytet i rörelserna under träningen – även när det är superjobbiga pass. Och tiderna förbättras markant. Underbart!

Kvällen avslutades med en kortare föreläsning på NCC i Running Swedens regi. Running Sweden hjälper många företag att komma igång med friskvård genom att erbjuda löpargrupper med tydliga målsättningar. I kväll var det NCCs tur.
Tanken var att sparka igång fler personer nu när det skulle vara VÅR. Fast i dag snöade det värre än på julafton här i Stockholm (och jag vet att ni i södra delen av landet har fått ännu mera snö och blåst). Det kom en tapper skara redan frälsta löpare för att lyssna.

Bild: Sirpa Felhendler o Katarina Woxnerud laddar för att föreläsa på NCC!

Sirpa Felhändler och jag laddar inför föreläsningen.

Jag är tror inte att det finns någon vuxen person i Sverige som helt har missat att det är positivt att motionera regelbundet. Ändå så motionerar långt ifrån alla. Frågan är alltså vad som krävs för att ta steget. Och hur man håller fast vid de nya vanorna när man väl är igång. Eller om man faller ur, exempelvis på grund av sjukdom. Vad är det som ger dig motivation? Vilken är din drivkraft? Här finns det många intressanta diskussioner och vi benade i några av dem i kväll.

Stort tack för idag.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar