Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Behålla sommarrutiner?

9 augusti 2013

Sommarledigheten närmar sig sitt slut. Själv är jag tillbaka i stan efter några underbara veckor ute på den finländska landsbygden. Vi hade riktigt fint sommarväder och dagarna bestod mest av avkoppling (finns nästan ingen uppkoppling där), fiske, hoppa studsmatta, träna, bada bastu, spela sällskapsspel… Min mamma var från Finland så det var även en del att ordna kring hennes saker där.

Annons

Mina bästa sommarvanor som jag skapade denna sommar är att jag varje morgon startade dagen med lite yoga. Inget avancerat utan två omgångar solhälsning A och två omgångar solhälsning B. Sen ut på en timmes träning: varannan dag löpning och varannan dag cykling. Visst skippade jag träningen någon gång på 2,5 veckor men det var få gånger. Men bra att få vilodag.

Nu kör vardagen igång igen och då är frågan: hur ska jag få med mig mina nya goda vanor under hösten också? Det är helt klart svårt att varje morgon först yoga och sedan springa 60 minuter när barnen ska till skolan.

Mitt mål blir att få in yoga varannan dag på morgonen. Allt utöver det är bonus. Då är det extra bra.

Med träningen ska jag se om jag kan få in morgonträning någon gång i veckan, främst de morgnar som jag inte har barnen hos mig.

Det gäller som sagt att se vad som är realistiskt när allt annat i vardagen faller på plats. Samtidigt är det superviktigt att fortsätta med sina goda vanor DIREKT, så man inte gör ett uppehåll under den första delen av hösten. Ett uppehåll gör det så mycket svårare att komma igång igen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar