Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Behåvisning, tutt-mätning och att välja rätt

29 januari 2014

I dag hade Swegmark en visning och pressträff på Vox PR inne i stan. Swegmark visade upp sina extremt sköna sportbehåar. Jag håller dem som en stor favorit, framför allt de som ingår i linjen som Magdalena Forsberg tog fram med extra stöd, tre lager tyg och både värmade och/eller kylande beroende på omständigheter.

Annons

Under dagen visade även Swegmark upp sitt samarbete med Amelia. Tillsammans har de tagit fram behå, trosor liksom behå + linne i ett, främst för kvinnor i 50 års åldern och uppåt. Men som så klart funkar lika bra för alla. Skönt tyg, följsamma byglar och passform som håller in på de rätta ställena.

20140129-235242.jpg

Ameliga var själv på plats och hade en underbart humoristisk presentation om vägen att ta fram plaggen och tankarna bakom kollektionen. Det blir skoj att få prova en behå!

Efter presentationerna fick alla vi som ville mäta upp vår behåstorlek. 80 % av alla kvinnor har tydligen fel storlek! Otroligt. Själv har jag helt rätt, visade det sig. Och det var ju en skön bekräftelse.

20140129-235314.jpg

Att jag gillar Swegmarks sportbehå så mycket beror bland annat på:

* breda axelband som är lätt vadderade och därmed inte skär in utan håller på plats
* bred resår och linning under bysten som håller ordentligt på plats utan att skära in
* sömmar i sidorna som är lagom höga och dessutom platta så man inte får skavsår på överarmarna när man springer eller ror
* bra stöd samtidigt som de har en passform som låter bröstet bukta ut. Vissa behåar plattar in allt hårt mot kroppen för att hålla bysten på plats vilket gör att det gör ont efter någon timme. Men om behån har en kupform – som klarar in att ändå stabilisera – så är det superskönt. Och så blir det lite form på bysten också – om man nu bryr sig om det.
* så snygga och stabila att man faktiskt kan springa eller cykla i bara dem sommartid utan att behäva ett linne över.

20140129-235706.jpg

Och där har du samtidigt några bra tips inför behåköp.

Det är en stor fördel om man kan ha 3-4 behåar som man trivs i. En i tvätten, en man använder och en som man ska ha nästa pass. Sen kan man ha en i värmande material (för utomhus på vintern) eller en i kylande material för inomhus och på sommaren. Bas-behåarna bör vara någonstans mittemellan.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar