Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Biggest Loser Emmas tips

12 juni 2013

Emma Eklund kom på andra plats i Biggest Loser igår, med bara 0,4 % från vinnarpositionen. Vilken liten marginal! Det hängde på några hekto.

När jag träffade och pratade med Emma berättade hon att hennes största vinst är att hon helt har ändrat tankesätt. Nu känner hon sig ”äkta”, hon känner sig glad i grunden, hela vägen inifrån och ut. Tidigare har hon varit glad och positiv, men aldrig riktig ända in, hon har jobbat mycket och funnits där för vänner och kollegor, men sig själv har hon satt i sista hand. Hon åt för att trösta sig, för att hon var glad, stressad, upprörd…

Annons

Emma gick ned hela 46,9 % av sin kroppsvikt under Biggest Loser, eller från 120,7 kilo till 64,1 kilo! Vilka siffror.

Emma berättar att hon fortfarande har lite svårt att förstå att hon har gått ned så mycket. Hennes bild av sig själv har inte ändrats helt än. Det händer fortfarande att hon går förbi ett skyltfönster och får syn på sig själv och tänker: ”wow, är det där jag?” Den inre bilden av sig själv har ändrats men har inte riktigt hunnit i kapp än.

Emma har tagit det lite lugnare efter själva Biggest Loser finalen och har lagt en plan för sommaren. Hon vill fortsätta att tappa några kilon mer.
I dag tränar Emma mycket konditionsträning. Det är en morgonpromenad varje dag på minst 90 minuter, och så andra träningspass i veckan.

Hennes största tips är att du MÅSTE verkligen bestämma dig för att vilja göra en förändring. Och att det är DU själv som måste utföra förändringen. Det är ingen annan som gör jobbet åt dig. Bara sätt igång och kör!
Så klart kan man inte göra den förändring som Emma och hennes medtävlanden har gjort om man samtidigt jobbar heltid. Då tar det längre tid. Men lägg en realistisk plan som du håller dig till. Och DU måste röra på dig och ändra DINA matvanor.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar