Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Så här säger Simon, Biggest Loser vinnaren

11 juni 2013

Ja, visst vann Simon Biggest Loser. Stort grattis!

Jag hade förmånen att få en pratstund med honom vid morgonens pressfrukost. Vilken härlig kille!

Hans största vinst, säger han själv, är att han har börjat tycka om sig själv. Han formligen strålar. Och den största förändringen säger han själv sitter i huvudet. Att han tänker på ett helt annat sätt. Att han har annat mindset. Han bestämde sig för förändring. Och han var målmedveten.

Annons

Simon berättade att han förut rörde på sig lite. Men han kompenserade lätt med mat och pizzor. Sen blev det pizzor i förskott. Som han skulle träna bort på måndag. Men de där måndagarna flyttades fram, medan pizzorna blev fler. Vilket är en ohållbar ekvation. Så kilona lade sig på kroppen. Han började hålla sig undan och tyckte inte om sig själv. Han åt för att trösta sig. Och eftersom det ändå var kört så tog han 3-4 bitar till. Och åt upp resten också.

Ett tydligt kvitto på den förändring han pratar om upplevde Simon nu när det var studenttider. Kylen hemma var fylld med tårtor och godsaker och chipspåsarna hopade sig. Den gamla Simon hade smugglat in chipsen under sin säng och smygätit dem, och rensat resten av kylen på godsaker under en dag.

Men nu lockade inte tårtorna honom ens. Han letade efter kycklingen. Det fanns inte i hans huvud att han skulle äta tårtor, godsaker eller chips. Det är inte värt det! Vilken cool förändring! I dag kan Simon även ta 3-4 chips utan att äta upp allt. Det hade aldrig hänt förut.
Varje dag tränar Simon några timmar. Det är fortfarande mycket konditionsträning, som crosstriner. För att hålla motivationen uppe lyssnar han på musik.

Ett stort GRATTIS säger jag till Simon! Till vinsten i Biggest Loser. Och framför allt till vinsten över sig själv. Simon har vunnit sin egen respekt och sin egen kärlek. Det är ju det som livet handlar om.

Jose, vinnare av hemmapriset, Emma, silvermedaljör, Mårten, coach och Simon, vinnaren av Biggest Loser

I nästa inlägg imorgon berättar jag lite mer om Emma, som med en hårsmån kom på andra plats.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar