Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bli av med ”sladderfett”

23 juli 2010

Hej
Jag är en kvinna på 45 år och tränar styrketräning (8x 3 ganska tungt) 1g/v, stavgång(1 tim) 1g/v samt rodd (20 min) 1-2 ggr/ vecka. Hur ska jag träna för att bli av med ”sladderfettet”. Gick under hösten ner 8 kilo. Är nöjd med mina muskler, men behöver bli av med lite löst fett. Vore mycket tacksam för svar. /Madeleine

Annons

Hej!
Vad härligt att du tränar så mycket och varierat! Och grattis till din viktnedgång.
För att bli av med dina sista kilon som du kallar ”sladderfett” så ska du satsa på lite mer konditionsträning, det vill säga fortsätta med stavgång och rodd. Konditionsträningen sätter fart på förbränningen så du lättare går ned i vikt. Nu när du har mer muskler på kroppen så har du dessutom ökat förbränningen dygnet runt. Så stavgå någon gång till i veckan.

j0386380

Öka även på mängden vardagsmotion. Leta rörelse var du än befinner dig. Det är de små dagliga aktiviteterna som håller igång förbränningen mest. Varje litet steg förbränner kalorier och ju fler kalorier du förbränner (utan att äta eller dricka mer än vanligt) desto snabbare och lättare tappar du vikt. Så gå så ofta och mycket du kan. En promenad på 30 minuter om dagen förbrukar efter ett år lika många kalorier som ligger lagrat i 8 kilo kroppsfett!

Du kan även lägga till ett pass cykling, simning elelr joggning. Eller tillfälligt byta ut ett gympass mot konditionsträning. Då får du snabbare effekt.

Tänk på att det kan dröja litet innan huden hinner anpassa sig till det nya mindre innehållet. Huden kan med andra ord vara lite för stor ett tag efter viktnedgången. Så ge kroppen tid att hinna anpassa sig också.

Lycka till

Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar