Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Boktips!

25 januari 2013

Just nu läser jag en otroligt intressant och bra bok.

Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker, utgiven på Natur & Kultur.

Ann Fernholm, som har skrivit boken granskar historien bakom våra kostråd och den fettdebatt som funnits i Sverige de senaste åren. Boken handlar om hur socker påverkar oss, hur vårt sockerintag har förändrats och hur det kan påverka exempelvis cancerrisken, tiden för puberteten, risk för demens, åderförfettning och en massa andra saker i kroppen.

Annons

De senaste åren har vår sockerkonsumtion skjutit i höjden samtidigt som vi försöker minska fettintaget med alla medel. Länge har tron funnits att fett gör oss feta, men kanske det är sockret som driver fetman.

Det här är en riktigt intressant bok och den ger en mängd bakgrundsfakta som visar på hur utvecklingen har sett ut i västvärlden. Och den ger många tankar och insikter. Jag ligger själv mitt i boken och har svårt att släppa den ifrån mig. Det här är en bok jag verkligen kan rekommendera.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar