Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bort med celluliter

18 april 2012

Ja, då börjar tankarna på sommaren komma allt närmare. sol, värme, bad, bikini. Och celluliter! Nu kommer många frågor om just celluliter och om – och i så fall hur – man kan bekämpa de gropiga områdena.

Annons

Det lanseras mängder av krämer som sägs minska celluliterna och förbättra dem. Hur det är med den saken är jag inte riktigt insatt i, men jag har hittills inte varken provat eller hört någon som provat en kräm som verkligen minskar celluliterna.
Däremot är massagen som sker samtidigt som man smörjer in området bra. Massagen ökar blodgenomströmningen och kan ge bättre cirkulation. Vilket kan ge effekt på celluliterna på lång sikt. Men då är det massagen som ger effekten. Inte krämen. Så lite bra olivolja borde funka lika bra. Eller en bra skrubvante.

Personligen tror jag att celluliter till stor del beror på hur vi äter och rör oss året runt. Mycket syrabildande mat påverkar kroppen negativt, och mycket kemiska tillsatser. Jag tror helt klart att det visar sig i bindväven och därmed celluliterna. Men det är helt min egen tro, helt utan vetenskapliga bevis.

Och motion och rörelse förbättrar cirkulationen så det tror jag är bra.

Så kontentan av detta är att massage är bra, liksom allt som kan öka cirkulationen i området. Sätt igång NU så kan du få effekt tills bikinin eller shortens åker på. Motionera mer. Lite och ofta är det somm gäller (även här) för att hålla igång cirkulationen. Och ät sunt och med så få kemikalier som möjligt, liksom mer basbildande mat.

Och sen… lite gropar på låren är väl inte hela världen. Visst ska man känna sig vacker och fin. Men någon buckla här eller där gör väl inte så mycket. Det finns värre saker här i världen att oroa sig för!

Kram

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar