Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bort med häng över behåbandet?

10 augusti 2010

Jag har alltid i mitt vuxna liv fått jobba för att hålla vikten. Jag rör mig mest i form av promenader med stavar och en del gym övningar med hantlar.
Jag har nu hunnit bli 42 år, har ca 8-9 kg kvar till idealvikten men har efter en axeloperation fått ett ännu större problem för mig.
Jag upplevs ganska slank över magen men får när jag tar på mig BH/bikini ett häng under armhålan. Alltså mellan över delen av BH:n och armhålan. Detta hänger över bh:n och jag upplever detta så äckligt själv. Jag äger ingen roddmaskin hemma och efter operationen kan jag inte göra ¨bakåtvända armhävningar¨. Kan du hitta någon träning som jag kan göra för att få bort detta häng, lösa skinn? Jag har hantlar, gym och crosstrainer hemma. /Pia

Annons

 Hej!

Ja, kroppen förändras med åldern liksom ämnesomsättningen. Stavgång är perfekt för dig, och har du möjlighet att prova de nya svenska Bungyypump stavarna så får du ännu mer träning för just rygg och armens baksida. Läs mer på www.bungypump.se När du stavgår, se till att verkligen trycka ifrån med handen när armen och staven är bakom kroppen. Då jobbar rätt muskler.

Traditionellt har vi sagt att det inte går att punktförbränna fett från bara vissa ställen i kroppen. Nu visar viss forskning att man via hormonsystemet kan påverka fettinlagningen på vissa punkter i kroppen. De här metoderna företräds av främst Poliquin i USA och har många anhängare runt världen. Enligt honom skulle dina problem kunna vara:

Gäddhänget
Låga nivåer testosteron, även som kvinna. Träna tuff styrketräning  med övningar som engagerar stora muskelgrupper.

Revbenen under brösten
Låg ämnesomsättning efter många bantningskurer, alternativt liten muskelmassa. Styrketräning för att få mer muskler och höja förbränningen på sikt. Intervall träning för att öka förbränningen direkt.

Kärlekshandtagen + under skulderbladen
Stort intag av kolhydrater, som du inte riktigt tål, troligen viss insulinresistens.
Vardagsmotionera så ofta och du kan för att jämna ut blodsockersvängningarna. Styrketräning med 8-12 upprepningar pr övning fungerar också. Är mer protein i form av fisk, fågel, kött eller ägg. Dra drastiskt ned på pasta, potatis, bröd, gryn. 

Vi skrev om detta i MåBras marsnummer 2010, där du kan läsa mer.

För att träna gäller det att dra ned saker uppfrån och ned, liksom roddövningar för att öka muskelmassan vid ryggen. Här är det nästan bäst att du kollar med din sjukgymnast, eller annan instruktör nära dig, så du får övningar som du kan utföra med din axel/skuldra. Jag har svårt att ge råd då jag inte vet vad som exakt har hänt i din axel och vad du ska undvika. Så fråga någon på plats hos dig efter övningar för övre delen av ryggen och mellan skulderbladen. Och se eventuellt över kosten enligt ovan.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar