Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bra med pulsklockan

8 juni 2014

I morse satt jag på min cykel igen. Dags att träna lite mer inför Åre Extreme. I min grupp är vi nu tre kvinnor anmälda. Fast totalt är det mellan 500-600 personer anmälda till loppet.
Min ena son var febrig igår så jag ville vara hemma tills han vaknade och se hur han mådde. Jag klev upp när jag vaknade vid 6.30 och åt lite. Väntade. Och väntade. Och väntade… för att börja träna. Men han sov så sött.
Då bestämde jag mig för att cykla på min trainer inomhus – trots det fina vädret ute.

Annons

Uj uj, seg cykling! Jag tyckte jag tränade på bra, men en blick på pulsklockan sa något annat. Knappt konditionsträningseffekt där! Benen var sega, huvudet segt, kroppen seg. En bidragande orsak var nog att jag åt så lite på morgonen innan passet. Och kanske det gått bättre ute. Men nu satt jag inne på min cykel. Det ska ju gå det med – bara viljan.

Det är i sådana här tillfällen som pulsklockan verkligen ger svart på vitt på hur man tränar. Jag trodde jag tränade på högre nivå, men icke. Och jag tror att Polars pulsklocka visade rätt. Självklart ska man lyssna på sin kropp och på dagsformen. Och det är intressant hur den senare kan slå! Sen är det bra att i bland ”tvinga” sig ur komfortzonen där man annars lätt hamnar. I alla fall gör jag det!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar