Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bra smygövningar när man simmar med barnen

27 februari 2013

Sportlov med barnen, så det blir mycket ledigt och lite jobb blandat med varandra. I dag styrde vi kosan mot Sydpoolen för att skvalpa runt i de roliga vågorna som finns där. Men vi var inte ensamma! Insläppet till badet var avstängt under 1,5 timmar framåt för att det var så många badande, och kön utanför kassan var massiv – ingen chans att komma in på säkert några timmar. Så vad göra i stället?

Annons

Vi vände på steken och tog IKEA först. Där var vi nästan ensamma! Sol och sportlov – det är alltså då man ska gå på IKEA. Nästan tomt i restaurangen. Och när det var dags att betala var det bara att gå raka fram till en folktom kassa. Jag tror faktiskt det är första gången som jag har varit med om det. Ingen kö. Bara betala och åka hem.

Foto från www.ikea.se

Inga köttbullar så långt ögat nådde – som barnen annars ställt in sig på – för köttbullarna var tydligen hästbullar, så de är borta.

 

Efter handling på rekordfart blev det bad i Högdalsbadet i stället. Åh, vad jag älskar mina barn som så enkelt är med på de nya planerna utan tjat. Och åh, vad jag älskar att se dem skratta, leka, busa med varandra i badet – hela tiden läser de av varandra och vet varandras gränser.

Vi lekte tillsammans, simmade för simträningens skull och så lite mer lek. Och jag passade på att emellanåt göra några bra övningar. Här är några bra tips om du vill få lite egenträning mellan all lek – utan att simma flera längder:

springa på stället 60 sek: simma till lite djupare vatten -för mig räcker det att stå precis innan där det grunda övergår i det djupa – och börja jogga på stället. Luta kroppen lite framåt så du inte når botten när du springer. Spring på stället och använd armarna också. Ha öppna händer, men undvik att använda händerna som paddlar. Spring snabbt, snabbt. Håll dig flytande med löpningen. 60 sekunder är en bra tid. Om du inte testat förut: kör 30 sekunder. Vila 30 sek och upprepa så många gånger du orkar och har tid, gärna 6-10 gånger.

magträning fram och bak: går att göra på det grunda. Flyt på magen, som om du simmar bröstsim, dra ihop kroppen till en liten boll och sträck benen framför dig till sträckt kropp – du flyter då på rygg. Dra ihop dig igen och sträck bak. Arbeta fokuserat och dra aktivt ihop kroppen med MAGEN. Håll IN magen. Kör så många du hinner och orkar, eller 6-10 stycken åt vardera hållet. Upprepa gärna 3 omgångar.

magträning sida/sida: går att göra på det grunda. Sträck benen åt sidan, dra ihop kroppen till en boll och sträck ut till den andra sidan (liknar övningen ovan). Dra aktivt ihop kroppen med MAGEN. Håll IN magen. Kör så många du hinner och orkar, eller 6-10 stycken åt vardera hållet. Upprepa gärna 3 omgångar.

bröst- och ryggträning: stå på det halvgrunda vattnet, dra upp knäna mot magen och håll dig flytande med bara armrörelser. Armarna är sträckta. Rör armarna under ytan (längs med ytan) framför kroppen och bakom kroppen. Flyt 60 sek x 3, vila 30 sek mellan.

ryggträning, baksida axlar: sitt i vattnet som ovan (med knäna uppdragna mot magen), använd armrörelser på liknande sätt, ta dig nu framåt i vattnet – du måste aktivt dra bak armarna och vattnet med ryggen för att förflytta fram kroppen. Jobba 30-60 sek x 3.

bröstträning, framsida axlar: sitt som ovan (med knäna uppdragna mot magen), använd armrörelser på liknande sätt, ta dig nu bakåt i vattnet – du måste aktivt trycka FRAM armarna och vattnet med ryggen för att förflytta  kroppen bakåt. Jobba 30-60 sek x 3.

Några bra övningar för att smyga in träning under tiden du badar med barnen. Sen är det ju fantastiskt bra träning att försöka hålla sig kvar uppe på flytetyg som krokodiler och liknande tillsammans med barnen som böjer, vrider och rör sig.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar