Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Bra sportbehå

8 maj 2012

En bra sportbehå är viktigt för att hålla bysten på plats när vi kvinnor motionerar. Framför allt gäller det vid aktiviteter som innebär stötvis belastning där bysten börjar ”skumpa”. Nu har jag haft förmånen att få prova en helt ny sportbehå. Och är supernöjd!

Annons

Sportbehån tillverkas av Swegmark och är framtagen i samråd med Magdalena Forsberg. En riktig idrottskvinna som har god erfarenhet av vad som behövs av en bra sportbehå.

Behån har jag testat under några veckor. Just nu tränar jag relativt intensivt inför en multisport tävling i sommar (Åre Extreme Challenge) och inför Jubileumsmaraton i juli här i Stockholm. Så behån har varit med om både långlopp löpning, korta intensiva intervallpass, mountainbike cykling ute i skogen, backträning och mycket mer.

Och jag är helnöjd. Den sitter som smäck. Håller allt på plats på ett behagligt sätt. Brösten behåller sin form samtidigt som de hålls på plats. Ibland utfomras sportbehå som en enda kupstorlek varvid brösten trycks ihop helt. Och är man då ute och springer i över 3 timmar i sträck så känns det till slut inte så skönt. Men den här funkar fint.

Axelbanden är justerbara, de är breda och det är ett brett fäste bak. Jag gillar också att man knäpper behån i ryggen så slipper man dra den över huvudet och tråckla sig igenom. Det kan vara en rätt slitsam kamp, framför allt om huden är fuktig och svettig från början. Och resåren under bysten är också bred. Som du hör så är jag helnöjd! Ska du köpa en ny sportbehå kan jag varmt rekommendera den här.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar