Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Branden var Gladiatorernas rök

20 november 2012

I kväll när jag kom hem efter en händelserik dag och rätt mör i huvudet, var min garageuppfart belamrad. Det stod folk överallt på min uppfart och på gången i parken upp till huset: ställningar, lampor. Jag tänkte ”NEJ! Brinner huset?!?”

Annons

Jag började spana mot himlen. Ingen rök. Tittade på fönstren och fasaden. De såg vanliga ut. Tänkte att branden måste i alla fall ha börjat precis. Hoppas huset går att rädda till största del.

När jag kom närmare såg jag att det var stora lampor som lyste. Och ställningarna var reflektorer, som används vid fotning eller filminspelning. Jag frågade en kvinna på min uppfart, och hon sa att det var filminspelning av något med Gladiatorerna. Pust, där sjönk mina axlar ned till sin rätta plats igen. Huset brann i alla fall inte.

Efter ett tag var de utanför mitt köksfönster. Tre gladiatorer som stod och frös under filtar i väntan på tagningar. Tänkte nästan gå ut med kaffe till dem men de var rätt upptagna med inspelningen. Otroligt vältränade och väldeffade. Tänk vad många timmars träning det ligger bakom de kropparna.

Och sen är vanliga motionärer rädda för att bli som en gladiator om de styrketränar några gånger med tyngre vikter. Good luck säger jag bara. Den rädslan kan man lägga helt på hyllan. För att bygga stora muskler krävs det rejält med träning som är fokuserad och planerad och riktigt TUNG. Här är det inte en hantel som man lyfter några gånger till utmattning i veckan för bicepsmusklerna som räcker.

Så kvinnor, mitt besked är att ni lugnt kan styrketräna med tunga vikter och behöver inte vara rädda för att en morgon vakna som en gladiator. Risken är minimal. Däremot gäller det att se över sin kroppssammansättning när musklerna tillväxer. Om musklerna växer och underhudsfettet är kvar i samma mängd så kan omfånget på kroppsdelar öka. Men minskar fettmängden samtidigt så blir kroppen bara mer välformad och fastare.

Själv ska jag spana efter ”min” park vid nästa Gladiator säsong. Just nu sitter de i barnens sandlåda och gör något. Eller kanske de gungar som avslutning på en jobbig (i alla fall kylig) inspelning. Vi får se.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar