Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Broccoli eller löpning…?

20 juni 2014

Superbroccoli lika bra som löpning/träningspass! Den rubriken har synts på flera ställen den senaste tiden. Men jag hoppas att ingen på allvar tror att man får samma effekt i kroppen om man stannar hemma i soffan och äter broccoli som om man joggar.

Annons

Att rubriken kommit till beror på att man på senare tid fått fram en ny broccolisort genom att korsa vanlig broccoli med en vild kålsort. Den nya korsningen, som kallas superbroccoli eller beneforte, verkar ha en positiv effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar liksom vissa cancerformer. Mer studier är på gång med broccolin så vi får veta mer om nyttigheten.

Broccoli tros  även kunna påverka artros positivt genom ett ämne som det utsöndrar.

800px-Broccoli_bunches

Bild från www.wikipedia.se

 

Men som sagt. Broccoli ger fina effekter i kroppen, som kan likna några av de effekter man får av träning. Men träningen ger dessutom effekt på hjärta och cirkulation liksom andningen. Och musklerna får arbeta vilket är viktigt för hälsan i stort.

Så lura dig inte och ta broccolin som en genomskinlig ursäkt att inte behöva träna. Ät broccoli OCH motionera. Då blir resultatet ännu bättre!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar