Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Byt om i alla fall

23 januari 2013

I går kväll hade jag en sån där riktig segkväll. Trött, oinspirerad, omotiverad, seg. Samtidigt som kroppen längtat efter att få ta i ordentligt på ett styrkepass under några dagar. De senaste dagarna har ju träningen blivit lite minimerad. Visst rör jag på mig, som sagt, men i mindre mängd. Flera timmar om dagen väljer jag att tillbringa med min mamma, som ligger på sjukhus.

Annons

Ni som är mina vänner på Facebook kanske såg hur jag försökte peppa mig där. Bara man kommer igång så blir det lättare. Som Niklas Sviden säger (en träningsgalen triatlet som jag försöker få någon ordning på vad gäller stabilitet och kontroll): ”börja med att byta om”. Det är ett bra tips. Byt om och gå omkring med träningskläderna en stund. Då kan du se om vill träna eller inte. Men du har tagit ett stort steg mot ditt träningspass.

Jag var fast besluten att träna, även om en del av hjärnan ville ta det lugnt. Jag VET ju hur skönt det är när man väl är igång. Så sagt och gjort, jag bytte om. På med musik, fram med lite roliga grejer. Och så tabata. Min räddning när motivationen sviktar.

Första övningen blev med vattensäck: att gå framåt medan jag roterar den från sida till sida. Toppenbra för mage och rygg, skuldror och allmänstyrka. En minut. Sen var jag igång. Kroppen blev varm, lusten kom, energin ökade, det var häääärligt!

…och så gå framåt i takt med svängningarna…

Så min tabata blev mer vanlig cirkelträning: 1 minut arbete x 3 för varje övning med 30 sekunder vila mellan. Åh så skönt!

Övningarna var
– gång med vattensäck skvalpande från sida till sida (tips: gå på toa INNAN!)
– knäböj och så lyfta vattensäcken ovanför huvudet när benen sträcks
– utfallssteg och när jag går ned lägger jag vattensäcken på det främre benets utsida, När jag går upp lyfter jag den ovanför huvudet.
– dips vid bänk
– axelhävning – min favorit som är sååååå tung!
– lyft åt sidan med Gymstick
– utfallsteg med rotatation
– lite magträning på slutet.

KLART! Och nöjd!

Lite foton (tagna tidigare då det inte fanns någon fotograf för att föreviga gårdagens träning)

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar