Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Celluliter

18 april 2011

Hej!

Jag är 34 år och har fått celluliter på ben (lår). Numera jag springer 7 km 3-4 gånger i veckan, går dagliga promenader cirka en halvtimme långa, cyklar men det verkar inte hjälpa. Kan du ge några tips för att bli av med celluliterna? Hur ska man äta, motionera för att bli itu med problemet?

Annons

Hej!
Tack för ditt fråga. När det gäller celluliter så råder det delade meningar om hur man bäst ska ta i tu med dem. Celluliter antas komma av att bindväven i huden mister en del av sin elasticitet. Då uppkommer gropigheten. 

De flesta är överens om att träning, och främst cirkulationsträning där man arbetar med benens och sätets muskler, är positiv. Cirkulationen ökar genomblödningen i området vilket är positivt.

Att styrketräna ben och säte kan också vara bra. När musklerna blir större så kan det påverka lös och lite gropig hud positivt.

Massage och torrborstning är också bra metoder. De ökar också blodgenomströmningen i området vilket kan minska gropigheten.

När det gäller kost finns det många olika tankar. Många förespråkar mer basisk mat och mindre syrebildande. Då gäller det att dra ned på gryner, spannmål, kaffe, kolsyrade drycker, kött, socker och processad mat. I stället bör du satsa på mer basbildande mat som grönsaker och frukter (med så lite socker i som möjligt). Andra förespråkar andra metoder. Sök på internet så får du många exempel. Här gäller det att hitta det man själv tror på.

Som sagt, motion i form av promenader, konditionsträning och styrketräning är alltid bra. Liksom troligen torrborstning, bastu och massage över området.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar