Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Certifierade MammaMageTränare

14 maj 2014

Jag jobbar mycket med att hjälpa kvinnor med sina mammamagar. Jag tog förra året fram appen MammaMage som finns för både iPhone och Android, jag träffar många kvinnor på min klinik på Access Rehab och jag utbildar naprapater, sjukgymnaster, barnmorskor och personliga tränare med gedigen utbildning och erfarenhet i ämnet.

Annons

 

app_icon

Efter en utbildning kan deltagarna certifiera sig. Det innebär att de arbetar praktiskt med att träffa kvinnor med besvär med mammamage, och dels att de gör en praktisk examination.

I dag finns det en exklusiv skara av certifierade MammaMagetränare i Sverige. Snart kommer listan även att innefatta Norge eftersom jag åker till Trondheim i början av juni och håller en utbildning där.

Jag kan varmt rekommendera alla dessa tränare till dig som har problem med din mammamage efter en graviditet. Du hittar en lista med alla hittills certifierade tränare här.
Listan kommer att fyllas på, då det är cirka 45 personer som just nu håller på med sitt examensarbete för att få det godkänt.

Med mammamage menar jag en mage som det är svårt att få kontroll över. Den hänger ut, oformlig, och är svår att få bukt med. Du kan få ont i ryggen och bäckenet, eller svårt att hålla tätt.
Kanske du orkar hålla ihop din kropp i kortare stunder, så magen blir platt, men inte hela dagen och kvällen. Detta kan bero på att du kört alldeles för mycket plankor, situps och liknande. De övningarna gör musklerna starka under några minuter. Men inte längre. För att orka hålla kontroll en hel dag behöver du ha bra kontroll på dina djupa magmuskler, som är designade att arbeta med låg kraft under lång tid.

Självklart kan man ha dessa problem även utan att ha varit gravid. Även män kan ha besvär av oformlig mage. En övervikt kan leda till samma problematik. Och att bara sitta stilla större delen av dagen kan leda till att dessa djupa muskler inte gör sitt jobb utan magen sväller ut okontrollerat.

Men det finns vanligen hjälp att få! Enkla övningar som du kan göra hemma. Kontakta någon av tränarna ovan så får du hjälp.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar