Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Cykling istället för kraftgång

19 maj 2010

Jag har en fråga ang träning. I senaste nr så hade ni ett kraftgångspm, men jag har problem med knäna, (artros). Så jag undrar hur jag kan träna på motionscykel för att uppnå motsvarande? Cyklar idag ca 30 min/dag, med pulsklocka för att ligga inom rätt nivå, vill gå ner i vikt + bli bättre i knät. Vilket säkert blir resultatet av en viktnedgång, vill gå ner ca 35 kg.

Annons

Hej!
Vad roligt att du är nyfiken på vårt kraftgångsprogram! Följ programmet avseende tider och cykla i en takt som känns på samma sätt som står beskrivet. Står det ansträngande ökar du takten och belastningen så du når den nivån.

För att gå ned mer i vikt bör du vara så rörlig som möjligt i vardagen, som knäet tillåter. Samla steg och rörelseminuter. Ju fler steg du går desto fler kalorier gör du av med vilket kommer att visa sig på vågen i förlängningen. Se samtidigt över vad du äter och skippa i första hand allt småätande.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar