Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Cykling utan motstånd

14 februari 2010

Hej!
Jag cyklar på min motionscykel 5-6 dagar i veckan,  utan motstånd, cirka 20 minuter. Jag ser det som en cykeltur till jobbet. Eftersom jag har artros i knäna så har cykling blivit det jag kan göra, inte långa promenader.

Annons

Hur likvärdig är min cykling till exempelvis långa raska promenader, som det alltid talas om.

Hej!
Vad härligt att du har upptäckt cykling som motionsform. Perfekt att du motionerar lättare varje dag. Det håller igång kropp på ett bra sätt. Dina cykelturer motsvarar promenader bra. Beroende på hur jobbigt du tycker att det är, så motsvarar det en promenad i olika tempo. En rask promenad brukar kännas lätt ansträngande där pulsen och andningen ökar något. Om du känner så när du cyklar så motsvarar det en rask promenad.
För att få mer effekt av cyklingen kan du emellanåt veva med armarna, eller föra dem i sidled som om du är ute och går. Då engageras även överkroppens muskler.
Lycka till, och fortsätt motionera!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar