Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Då blir det snart maraton!

11 juli 2012

Nu är det bara 3 dagar kvar till Jubileumsmaraton här i Stockholm, som jag anmält mig till. Ska bli skoj! Samtidigt som jag känner viss osäkerhet.

I lördags provsprang jag banans sträckning, från Sollentuna kyrka och ned till Stadion. Först sprang jag fel. Två gånger!!! Tur för mig att det kommer att vara utmärkt bana och många andra löpare på lördag :). Totalt fick jag 9 km extra! Det var inga problem. En rätt kuperad bana, helt klart.

Annons

Men efter 22 km började jag få ont i min vänstra vad. Som spred sig till baklår och framlår. Efter två kilometer till avbröt jag och gick en sträcka till. Sen såg jag till att bli hämtad med bil för att reka sista sträckan med bil i stället.

Känns så där inför lördag. Det blev ju ingen springtur som jag en känsla av att ”Yes! Det här fixar jag!”. Känslan blev mer ovisshet och lite oro.

Men jag tror att en del av orsaken till vadbesvären var att jag sprang i mina trailskor – alltså skorna jag hade i terrängen i Åre. Jag veeet – orutin! Det är inte alltid man är smart. Även om man har mååånga års erfarenhet. Inte i alla fall när det gäller sig själv. Till andra hade jag helt klart gett rådet att så KLART använda sina vanliga skor och de skor som ska vara på maran. Men gör jag så själv. Nope! Förr  har jag aldrig haft problem med att byta skor lite hur som helst. Jag har många olika par på gång samtidigt. Men nu är nog kroppen inte helt återhämtad efter äventyret på 8 timmar i Åre 7 dagar tidigare. Så då är det så klart extra viktigt med skor. Nåja. Nu vet jag.

Efter lördagen har jag fått tuff idrottsmassage av vad och baklår – av Mia på Running Sweden. Och sprungit två kortare pass på 7 och 10 km. I dag kändes det riktigt bra på milen. Så jag är positiv.

Nu är det vila som gäller. Kanske lite lätt kort löpning på fredag. Äta bra, slappna av, köra lite styrka. Och så på lördag springa så länge som kroppen känns bra. Bara att slappna av och ha tillit till kroppen. Att spänna sig och vänta på smärta och känna efter för mycket, gör att det onda kommer tidigare. Bara slappna av, njuta och springa som vanligt. Så går det så långt som det går.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar