Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Då var TunnelRun avklarat – eller sprang jag…?

23 november 2014

I går var jag tillsammans med cirka 42.500 andra personer på plats vid Stockholms Norra länk för att springa i tunnlarna. Sammanfattningsvis var det ett otroligt väl organiserat arrangemang.

2014-11-22 10.56.33

Jag var på plats i god tid, vilket jag tycker är skönt så man hinner ser var väskan ska lämnas in, hinner gå på toa i god tid, se var insläppet till loppet är… utan stress. Så jag var på plats 90 minuter innan start. Jag startade i grupp 3 kl 12.20 och sprang i Charitygruppens orangea väst. Charity innebär att jag valde att betala en något högre startavgift, där pengarna går direkt till Stadsmissionen.

Annons

2014-11-22 11.52.04

Snart dags för min startgrupp (gul) att få in till startområdet.

 

 

Allt fungerade väldigt bra på plats. Det enda som var lite ogenomtänkt var att det fanns ytterst på bajamajor vid insläppet till startområdet, och vid startområdet fanns det nog ingen  – vad jag såg. Eller kanske någon. Så allt sånt fick klaras av långt tidigare, längre borta – i alla fall om man är kvinna.

2014-11-22 11.52.21

 

I väntan på att bli insläppta till startområdet. Några få bajamajor och kö på flera hundra meter till dem.

2014-11-22 12.04.22

I väntan på att få komma fram till uppvärmningen och starten. Grupp 2 värmer just upp framför oss.

 

Uppvärmning till Springtimes ledare. Sen iväg. Jag startade min klocka när starten gick, och sedan var det några meter bort till tidtagarmattorna. Ovan jord några hundra meter och sedan ned i tunnlarna.

2014-11-22 12.04.26

Mäktig bild när man tittar bakåt i väntan på starten…

 

Och där nere var det riktigt fint ordnat – som en konstutställning. Först kom Silja Lines område där tunnelljuset var släkt och de körde lasershow med vågor, delfiner (eller var det en val?) och annat coolt ackompanjerat av mistluren från en båt och andra ljud. Därefter följde flera olika stationer som:

* granar täckta med konstsnö och snöflingor som dalade ner på oss löpare.
* en kör – säger man studentkör när det är vuxna män? – som sjöng a capella
* ett område med skog och gröna områden
* sambaorkester
och annat.

Riktigt skoj att se vad som fanns på olika delar av banan. Och visst var banan kuperad, som så många sagt att den skulle vara. Men den där sista backen upp till mål var överdriven tycker jag. Jag hade väntat mig en rejäl uppförsbacke och höll igen ordentligt men så plötsligt var målskylten där så då ökade jag – med en hel del krafter kvar i kroppen. Ja ja, det var inget tävlingslopp på det sättet för mig.

2014-11-22 13.08.17-2

I måååål!

 

I mål och en dricka: en päron Mer. Okej, kan ju vara bra med lite socker och vi får säkert något annat längre fram, tänkte jag. Till området med goodie-bag. Vad fanns i? En ”Bara bär” (jättegott men utan sked är det omöjligt att få i sig – och inte bästa återhämtningen direkt), och en liten kexchoklad. Thats it. Förutom lite broschyrer så klart.
Meeeeen vilken usel goodie-bag. Inte för att man behöver en massa saker men varför inte nötter och russin istället som man faktiskt kan äta direkt? Och kanske en dricka med kolhydrater och protein? Eller en laktosfri mjölk? Eller nåt annat.
Men en fin medalj fick vi alla.

2014-11-22 13.17.27

 

Tillbaka till starten för att hämta väska och byta om. Och blev fascinerad av god organisation. Med mig kom en massa andra personer som sprungit klart. På väg till startarenan blandades vi upp med hundratals personer som kom från tunnelbanan och inte hade sprungit än. Fortfarande återstod 7 startgrupper á 3.000 personer i varje grupp. Men det blev inget kaos utan lugn ordning.

2014-11-22 11.22.45

 

Jag hade som mål att ta mig runt under 50 minuter. Helst 47-48 minuter. Min klocka stannade på drygt 47 minuter. Tänkte kolla vad den officiella tiden blir men på nätet med resultatlistan finns jag inte med. Det står att jag inte startat! Trots att jag hade chipet på skon som jag skulle ha. Konstigt.

2014-11-22 14.46.21

 

 

2014-11-22 15.17.20-2

 

Jag får kolla med tävlingsledningen imorgon. Trist om jag inte blir registrerad som deltagare. Eller kanske jag bara drömde att jag var där och sprang… ha ha. 🙂

 

2014-11-22 13.08.30

Foto från målområdet tvärs över bron till startarenan.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar