Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dagens triatlon

8 februari 2014

Dagens träning blev ett eget triatlon på hemmaplan. Ungefär en timme av varje aktivitet var tanken:

1. Löpning ute
Löpningen har ju gått så där för mig den senaste tiden. Jag har haft problem med en vad som fått krampkänning så jag har sprungit som längst 10-12 kilometer. I dag blev det 12,5 km på lite mer än 60 minuter.
Löpkänslan fanns där nu igen. Så skönt! Efter två supertunga pass hem från kliniken – varav den senaste nu i veckan, som du kan läsa om här på min blogg. Så jag tog löpningen först. Fast den ligger som gren två i Åre Extreme i sommar.

Annons

 

2. Cykling i intervaller hemma på trainern
Kort uppvärmning. Sen 5 minuters intervaller: 2 min sittande tungt, en minut stående tungt, två minuter sittande tungt – varav jag ökade varvtalet de sista 30 sekunderna. Följt av en minut lugnare tempo för aktiv återhämtning. Jag lade cyklingen efter löpningen för att få mer träning i rad för benen. Det blir bra även inför min utmaning i marathon i sommar – nu när jag har svårt att komma upp i långpass löpning.

 

3. Rodd hemma på min roddmaskin
Jag valde två olika modeller av intervaller från de färdiga programmen, 30 minuter på varje program. Även om rodd inte är riktigt lik paddling så är det bra nära. Och perfekt att få syreupptagningsträning för överkroppen.

20140208-212447.jpg

Jag är så glad och nöjd med mina redskap här hemma som gör att jag kan träna när jag vill på ett bra sätt. Och när man byter träningsform så pass ofta som idag så blir kroppen aldrig supertrött.

 

20140208-212519.jpg

Efter träningen var fönstren här hemma helt igenimmade :).

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar