Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dagens utlottning: bok om mindful eating

23 december 2014

Vad kan passa bättre i mellandagarna än att få en bok om mindful eating. Medvetet ärande alltså. Författare är Elin Borg och boken är utgiven av Pocketförlaget.
Det här är även ett riktigt bra sista-minuten-tips på julklapp till den hälsosamma personen (boken finns i handeln att köpa).

Annons

.

IMG_8350.JPG

Det här är en bok utan dieter, recept och måsten. Boken ger i stället redskap till att se orsakerna till att vi många gånger vill äta något- fast vi kanske rent näringsmässigt inte behöver det.

Det finns en rad uppgifter som man kan göra för att bli mer medveten om vad som styr de egna vanorna. Är du en social ätare? Eller en känsloätare? Eller kanske du emellanåt äter främst för du brukar göra det? När känner du mättnad?
Boken ställer många intressanta frågor och ger dig vägledning till att bättre förstå mekanismerna bakom ätandet.

Det här är en bok jag kan rekommendera dig som vill ha något mer, än exakta recept kring olika dieter. Lättläst, praktisk, tänkvärd.

Jag har fått två böcker att lotta ut. Vill du vinna en? Mejla mig en kort motivering, din postadress o namn då kanske det just blir du som får fin läsning i mellandagarna. Jag behöver ditt svar senast 25/12 på kvällen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar