Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dags att vinterrusta

28 oktober 2010

Snön har kommit till och med här i Stockholm och till stor förvåning för många så låg den kvar i två dygn! Fast det bara är oktober. Sedan dess har det varit frostvita morgnar där solen gnistrar piggt. Underbart! Och senast jag var och sprang upp och ned i Hammarbybacken (Stockholms ”alper”) så var liftskötarna där och började pyssla. Då förstod jag på riktigt att vintern snart är här. Och på söndag är det dags för vintertid. Ännu ett tecken.

Annons

Passa nu på att se över din vinterutrustning. Och fundera över hur du ska motionera om det blir riktigt mycket snö. Eller riktigt kallt. Ofta går det bra att fortsätta springa/joggga året runt, bara inte temperaturen sjunker under minut 20 grader. Då kan luftrören bli känsliga. Annars är det lager-på-lager kläder som gäller, bra vattentäta skor som har bra grepp och kanske ett par broddar med piggar både fram och bak. Det ger skönt grepp. Eller testa de speciella Ice Bug skorna som har inbyggda dobbar. Mössa och vantar behöver jag knappast nämna – de är så självklara hoppas jag. Glöm det där med öronvärmare eller varmt pannband. Det är huvudet som ska hålla värmen. Och då slipper du kanske även huvudvärk efter träningen.

Vindtätt ytterst. Fleecetröja innanför. Någon form av underställ (långa ben och långärmat). Och bra underkläder. Sen är det klart. Blir det riktigt kallt tar du bara på ett lager fleece extra på både över- och underkropp.

Så fundera redan nu hur din träning ska se ut under vintern. Då är du förberedd. Och gräv igenom dina träningskläder. Nu är en perfekt tid att skriva önskelista till tomten! Och kanske kommer tomten extra tidigt i år… jag menar varför inte ge dig själv en tidig julklapp med bra träningskläder så du kan fortsätta promenera och motionera under hela vintern också. 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar