Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dags för löpning igen

5 november 2012

Okej, då var det dags för ett löppass igen. Det var ett ganska bra tag sedan jag sprang riktigt ”bra”. Med bra menar jag lite mer vanliga distanser för mig själv (8-20 km) några gånger i veckan. Barnen har varit sjuka, jag har varit sjuk min sambo knäopererad och så en del händelser med nära anhöriga. Men nu är jag frisk, hostan är borta och det är äntligen dags att springa igen.

Annons

När jag sprang ”ordentligt” sist? Ja, det var väl för 2 veckor sedan. Då blev det två löppass. Innan jag blev förkyld och fick halsont. Och innan dess var det ytterligare 2-3 veckor. Häremellan har det varit några kortare löpturer och lite annan träning på hemmaplan.

På med löparkläderna och iväg.

Hur det kändes? Gissa? Underbart skönt! Och seeegt. Hela kroppen var liksom fylld av segt tuggummi. Men det hade jag förväntat mig så siktet var inställt på att ta mig runt i lugnt och jämnt tempo. Och det gjorde jag. Men jösses vad snabbt det går att tappa de där extra explosiva krafterna!

Så du som inte är så van att springa. Det är helt normalt att det känns tungt och segt de första passen! Även för oss som är inbitna löpare. Men det är bara att hålla jämnt tempo och fortsätta. Det kommer att ge med sig! Jag lovar. Förr eller senare.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar