Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dags för nytt maxtest

5 april 2015

Weeiii, i dag ska jag göra ett nytt maxtest i löpning. Lite småpirrigt är det kan jag säga. Det är ju det där med att man ska springa så fort som man bara orkar…

Den här gången sker testet på Aktivitus testklinik i Solna lite norr om Stockholm. Det blir i alla fall maxtest, och jag tror att det är med direktmätning. Kanske dessutom tröskeltest.

Annons

 

AKTIVITUS_logo250 kopia

 

Anledning till ett nytt test är att jag vill se lite kring mina värden från förra testet i januari. Där var det så otroligt stora skillnader i det direktmätta testet mot vad man beräknar. Hittills har jag inte fått något bra svar på varför det är så stora skillnader. Inte för att det gör mig något – jag är supernöjd oavsett det är 47 eller 58 som den motionär jag ändå är. Jag är mest nyfiken på VARFÖR. Du hittar mitt förra inlägg om detta här.

Varför är det så stora skillnader. Vad är det som gör att just jag hamnar utanför beräkningarna? Vilket cluster har man gjort beräkningarna på om jag som 47 årig motionär hamnar så helt fel.
Om det nu är vanligt att beräkningar ger så uppåt väggarna fel svar på testvärdet – varför beräknar man då överhuvudtaget? Ett felvärde på 20-25 % känns för stort för att vara trovärdigt.

Så nu blir det test igen. Skoj! Och pirrigt! Återkommer senare med resultat från den här omgången…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar