Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Dags igen, efter 25 år

6 november 2013

I dag ska jag träna efter dag 2 i mitt program som jag har fått av supercoachen Rubin McRae. Rubin driver Running Sweden och är av coacherna runt Lisa Norden. Jag känner mig ärad att få ett program av honom!

Annons

Jag tränar inför tre stora lopp nästat år:
Stockholm marathon i slutet av maj
Åre Extreme Challenge i slutet av juni
CykelVasan 90 i mitten av augusti.

Till min hjälp har jag tagit Rubin. Han har lagt upp min träning under kommande veckor och ska guida mig i mål i sommar. Det känns SUPERSKOJ!

Jag har inte följt ett träningprogam på 25 år! Sant. Och jag har inte deltagit i några lopp på 25 år – förrän förra året då jag var med i Jubileumsmarathon och Åre Extreme.

Anledningen till att jag inte kört några lopp själv är att jag i 20-års åldern kunde konstatera att jag är alldeles för tävlingsinriktad. Alla träningspass blev bara inriktade på prestation och resultat. Så jag tog beslutet att ”tävlingar och lopp, det är inget för fröken Woxnerud”. Så jag har sedan dess bara tränat för att jag gillar det, för att det är skönt och för att må bra. Inga lopp. Förrän förra året, då Jörgen och jag tränade tillsammans inför Åre Extreme, och jag samtidigt tyckte jag kunde springa Jubileumsmaran – jag var ju liksom redan igång. Du kan läsa om min och Jörgens träning här.

Nu har jag alltså fått ett träningsprogram att följa! Och idag är det dags för dag 2: backlöpning i intervaller. Jiiihooo! Det blir skoj. Nu styr jag kosan mot Hammarbyhills här i Stockholm.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar