Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

De bra cyklar som finns får man inte använda

13 januari 2015

Det är en sak jag inte riktigt förstår. Ja visst, det är ett riktigt i-landsproblem. Men ändå.

På gymmen finns fina spinningscyklar i stora salar. Perfekta cyklar att träna på där man sitter riktigt bra och där motståndet går att variera bra. Perfekta att träna på de dagar när vägarna förvandlats till stora isgator.

Annons

Meeeeen, man får inte använda dessa cyklar om det inte är gruppträningsklasser. Då är dörrarna stängda. De enda cyklar man får använda då är vanliga motionscyklar ute i konditionsavdelningen. Och de allra flesta motionscyklar ger en rätt märklig sittställning när man trampar och man kan inte stå upp och träna.

Varför finns det inga spinningcyklar ute i träningslokalerna? Och varför får man inte använda cyklarna som finns när det inte pågår en klass? Snacka om att slösa med resurser. Allt finns där men ingen får använda dem. Kanske det bara finns en klass på en hel kväll och det är då cyklarna används. Sen står de bara där. Och den som vill cykelträna är hänvisad till trista motionscyklar ute i konditionsdelen.

Jo jag vet som sagt att det är ett i-landsproblem. Men ändå. Självklart finns det undantag här som exempelvis Actic Sydpoolen i Södertälje, Friskis & Svettis i Södertälje. Och på Actic Elite i Stockholm får man faktiskt vistas i spinningsalen även när det inte är någon klass. Kanonbra!

Det blir mitt garage i stället ikväll i två timmar. Jag  hade hoppats på att kunna vara med på pass på SATS Slakthuset och sedan trampa ytterligare en timme själv. Men det går inte. Man får inte vara i spinningsalen efter passet och i konditionsdelen finns inga bra cyklar.

Mot garaget med en iPad som sällskap.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar