Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Det är det lilla som räknas

28 januari 2013

Tänk att kunna andas, gå, röra sig, tänka, äta… En sån förmån! Tack tack tack till kroppen som fungerar så bra!

I dag blev det Tabata-träning igen här hemma på kvällen. Superskönt! Min 10-åring vill annars vara med och träna men nu är han sjuk i feber och förkylning så han fick sitta i soffan och heja på morsan. Han tycker plötsligt att det är skoj att köra Tabata med mig och det är ju bara att tacka och ta emot. Han vill bli starkare och få mer muskler, säger han – med glimten i ögat.

Annons

Så jag tackar min kropp en extra gång innan jag går och lägger mig. Jag njöt av varje rörelse under passet, och av mjölksyran som kom i slutet av varje set. Så skönt.
Och jag tackar att mina barn är friska och starka. Tänk en sån ynnest att ha en kropp och ett sinne som fungerar! Det är så ofta som vi tar det för givet.

Livet är ett mirakel liksom alla vardagshändelserna. Det är ju faktiskt det lilla som gör skillnad i det långa loppet. Det är i det lilla i vardagen som livet händer. Inte i de där stora sakerna och händelserna. Utan varje dag i vardagen. Där sker livet.

Och det är i varje litet enskilt träningspass som hälsan byggs. Inte i de superlånga megapassen då och då. Utan i vardagens motion.

Sov gott och dröm sött.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar