Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Det är när det blåser som hårdast…

10 februari 2013

Dagens reflektion
Vi rusar runt i våra världar och våra verkligheter och tycker att allt är så viktig. Hitta rätta maten, rätta skorna, rätta kläderna, rätta sminket, rätta skolan till barnen, rätta träningen till sig själv och sina barn, rätta snacksen, rätta bilen, rätta bensinen, rätta toapappret, batterierna, kaviaren, glödlampan, kompisarna, kontakterna, kopplingarna, tillfällena, handslaget, blicken, datorn, kattmaten, tonen…

Annons

Sen. Plötsligt kan världen stanna. Allt det där viktiga finns inte. Tiden blir omätbar, och stannar. Inget är längre viktigt, förutom att hålla sig levande, få uppleva närhet och kontakt, kunna meddela sig med andra igen, göra sig förstådd, träna på att stå och gå själv…

Ett besök på sjukhusets geriatriska avdelning, där min mamma ligger efter sin stroke för cirka tre veckor sedan, är en sådan upplevelse. I samma ögonblick som avdelningns dörrar stängs bakom en, stannar världen utanför. Där råder en annan tid. En annan verklighet. En annan uppfattning om vad som är viktigt.

Är något rätt eller fel? Nej, inte alls. Jag vill inte döma med det här inlägget. Bara reflektera. Självklart är allt i det ”vanliga” livet superviktigt. Men samtidigt så förgängligt. Tänk så snabbt fokus kan förändras. Då gäller det att ha nära och kära omkring sig som faktiskt finns där för en, både i ”vått och torrt” – och inte bara när det är sång, dans och glädje.

Som ordspråket säger: det är när det blåser som hårdast som vännerna av det rätta virket visar sig.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar